Thursday, March 12, 2009

a taxikrol

Manapsag napi 1-2 orat utazom taxiban. Mindig ugyanaz a ceg, de 80%-ban mindig uj kocsikkal es soforokkel talalkozunk. Nagyon erdekes, hogy mindegyikuk beskatulyazhato egy-egy "dobozba", es csak nagyon keves van amelyik igazan jol vezet.

- van a "soha-nem-indexelek-ellenben-elozok-osszevissza" tipus, ot utalom a legjobban. Laza hanyagsaggal, embertarsaival nem torodve vezet. Na mondjuk en sem torodom olyan sokat az uton szembejovokkel de a minimum hogy indexelek (ha nagy ritkan vezetek)

- van a "dudalok-es-anyazok-ezerrel" tipus, na mellette nem lehet beszelgetni a taxiban ha tobben vagyunk, vagy lehet csak nem merunk:)

- van a "pumpalos". Ez az amikor gyorsit-lassit folyamatosan a csoka de ugy lassit hogy konkretan fekez. Ez a legjobb ha a cel a hanyas.

- van a "telefonalok-es-nem-headsettel-egesz-uton" hat itt mar nagyon nehezen alltam meg hogy ne szoljak a be a kocsognek. Mentsegemre legyen mondva hogy mire nagyon kesz voltam mar akkor voltunk a Petofi hid kozepen:)

- es vegul van a kedvenc, a "leszarom-az-egeszet-megyek-a-tomeggel-de-azert-dinamikusan" tipus, ebbe max 3 taxis tartozik akivel eddig utaztam. Ezek olyan nyugodt emberek hogy konkretan operalni lehetne oket vezetes kozben.

Amit szerek es utalok is a taxikban az a szag. Nem egy kocsiban szolni kell hogy huzza le az ablakot mert vagy kiabszott legfrissito szag van, vagy szajszag... ez utobbi a heveny oklendezes legfontosabb kelleke szamomra.

Mindenkepp erdemes megemliteni azt a nyugalmat ami az utolso helyen jelzett tipusu taxikban uralkodik. Ilyenkor van az hogy bealszok az ut elejen es a vegen eszmelek fel csak amikor fizetni kell:) Relax-taxi:)

1 comment:

tavaszfm said...

http://www.youtube.com/watch?v=uyjp9atFCf8